készíti: Gellért Ádám
email/elérhetőség: gadam107@yahoo.com

“The only necessary for "evil" to triumph is for a few good men to do nothing”


2012. szeptember 11., kedd

Már 1994-ben eljárás alá kellett volna vonni Biszku Bélát


Tegnap Biszku Bélát több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított háborús bűntettel gyanúsította meg az ügyészség. Biszku Bélát – akit Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész az 1956-os forradalmat követő megtorlások fő irányítójának és felelősének nevezett - két, az 1956-os eseményeket követő sortűzzel, a budapesti Nyugati téri és a salgótarjáni sortűzzel összefüggésben gyanúsítják. Lásd az ügyészségen tartott sajtótájékoztató teljes, vágatlan felvételét itt.

Ibolya Tibor az 1949-es genfi egyezményeket jelölte meg a gyanúsítás nemzetközi jogi alapjául. Tehát nem az ún. lex Biszkuban (2011. évi XXC. törvény) található emberiesség elleni vagy  kommunista bűncselekmények alapján nyomoz az ügyészség (legalábbis ebben az ügyben).

Az ügyészségnek ebben az ügyben már 1994-ben el kellett volna járni. Minderről részletesen itt lehet olvasni.

A tegnapi két tévéfelvétel pedig alább tekinthetőek meg:

Hír TV Rájátszás

Duna TV, Közbeszéd

Révész Sándor a Népszabadság publicistája minderről így ír (részlet a ma megjelent cikkből):

„Életünk alapvető ténye a társadalom gyenge ellenállása a jogállam szétverésével szemben. Ennek egyik fontos és alábecsült tényezője a Kádár-nosztalgia, mely a kormány, az ellenzék és a választani nem tudók táborában is igen erős. Nagyon fontos lenne tehát megerősíteni a közemlékezetben, mennyi halál és szenvedés, szörnyű sortűz és ítélet írandó a Kádár-rezsim számlájára. A kegyetlen megtorlás főszervezői közül pedig ma már csak Biszkut lehet elővenni. Annak a hazug sémának a megtörése is fontos, hogy a „baloldal” a náci, a „jobboldal” meg a komcsi aggastyánokat üldözi. Ebbe a sémába demokraták nem férnek bele. Látjuk, hogy a lex Biszku mögött álló első számú szakértő, Gellért Ádám hatalmas energiával dolgozik a ’44-es bűnös, Csatáry László elleni per megalapozásán. Másrészt, a kormánytól távol állva is lehet képviselni színvonalasan és szenvedélyesen az emberiesség elleni bűnök azonos normák szerinti megítélését. Erre Kőszeg Ferenctől Ungváry Krisztiánon át Schiffer Andrásig mutattak példát néhányan”.

Nincsenek megjegyzések: