készíti: Gellért Ádám
email/elérhetőség: gadam107@yahoo.com

“The only necessary for "evil" to triumph is for a few good men to do nothing”


2011. április 27., szerda

Törvényjavaslat az emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről


Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzeti szocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését.

Alaptörvény, Nemzeti Hitvallás

Az 1956-os forradalmat és szabadságharcot követő megtorlások elkövetőivel szemben egyetlen büntetőeljárás sem indult. A főbenjáró bűncselekmények még élő kitervelői, végrehajtói mind a mai napig büntetlenséget élveznek.

Az eljárások megindításának nemzetközi jogon alapuló lehetősége fennáll. Sőt, a magyar államot negyven éve nemzetközi jogi kötelezettség is terheli az ilyen jellegű cselekmények elévülhetetlenné nyilvánítására. A mindenkori magyar jogalkotó azonban 1971 óta nem nyilvánította elévülhetetlenné az 1971. évi 1. törvényerejű rendelettel kihirdetett New-York-i egyezményben található crimes against humanity-nek (emberiesség elleni bűncselekmény) nevezett nemzetközi bűncselekményt. Ennek a törvényhozói mulasztásnak a mielőbbi orvoslása céljából, ma egy tizenhárom oldalas törvényjavaslatot juttattam el a parlamenti pártok frakcióvezetőihez.

A magyar állam elsőrendű alkotmányos kötelezettsége, hogy felhasználja a rendelkezésére álló összes lehetséges jogi eszközt az 1956-os megtorlások felelőseinek megbüntetéséhez. A jogi felelősségre vonás mellett azonban erkölcsi kötelesség is annak állami szintű kinyilvánítása, hogy a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetői nem élveznek büntetlenséget, bármilyen rég is követték el tettüket. A parlamenti pártokhoz ma eljuttatott törvényjavaslat célja e jogi keret megteremtésének előmozdítása.

A törvényjavaslat letölthető innen: http://www.mediafire.com/?23gosi1q9syh16g

Mandiner cikk:

5 megjegyzés:

P. Evelin írta...

Gratulálok a munkájához, de addig, amíg ez a megvezetett magyar nép nem emeli fel a fejét, nem sok sikert jósolok önnek. Minden tiszteletem az öné!
P. Evelin

Névtelen írta...

Kedves Ádám!

Az MNO.hu-n olvastam a riportot. Nem vagyok szakavatott a témában, sem jogász, de magát a problémát ismerem, olvastam róla, és nagyon is fontosnak tartom. Egy aláírásgyűjtési kezdeményezésnek nem lenne értelme?

Üdvözlettel: N. Péter

Gellért Ádám írta...

Kedves Péter,

Köszönöm a felvetést.

Aláírásgyűjtési illetve bármilyen más akción szerintem csak akkor lenne érdemes elkezdeni gondolkodni, ha belátható időn belül semmilyen reakció sem érkezne a parlamenti pártoktól.

Üdv,
Gellért Ádám

Bingó írta...

konferencia

http://www.kre.hu/ajk/

GYD írta...

Tisztelt Gellért Ádám!
Egy nem éppen ideillő problémáról szeretném kikérni a véleményét.
http://naplo-online.hu/hetvege/20110506_foldbirtok Kérem Önt olvassa el ezt a cikket, és nagyon kíváncsi lennék a véleményére.
Köszönettel: D. Gyöngyi