készíti: Gellért Ádám
email/elérhetőség: gadam107@yahoo.com

“The only necessary for "evil" to triumph is for a few good men to do nothing”


2009. szeptember 7., hétfő

Sólyom László kiutasítása Szlovákiából


Nagy Boldizsár nemzetközi jogász, az ELTE és a CEU oktatója, az Élet és Irodalom legfrissebb számában európai unós és nemzetközi jogi szempontból elemzi Sólyom László Szlovákiába való belépését megtagadó szlovák diplomácia jegyzéket. A jegyzék szövege a következő:


“ 940/2009-DIPL


A Szlovák Köztársaság Külügyminisztériuma tiszteletét fejezi ki a Magyar Köztársaság Pozsonyi Nagykövetségének és a Magyar Köztársaság Pozsonyi Nagykövetsége 3-16/2009 számú jegyzékére hivatkozva tudomására hozza, hogy a biztonsági kockázatokra való tekintettel a Szlovák Köztársaság illetékes szervei az Európa Parlament és az Európai Tanács 2004/38/EK, 2004. április 29-ei Irányelve, valamint a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának, az idegenek tartózkodásáról hozott 48/2002 Z.z. számú törvénye és annak további előírásai és a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának a Rendőri Testületről hozott, 171/1993 sz. törvénye és annak további előírásai értelmében megtagadta a Magyar Köztársaság elnökének, Sólyom László úrnak a Szlovák Köztársaság területére történő belépését 2009. augusztus 21-én.


A Szlovák Köztársaság Külügyminisztériuma megragadja az alkalmat, hogy mély tiszteletéről biztosítsa a Magyar Köztársaság pozsonyi nagykövetségét.


Pozsony, 2009. augusztus 21.”


(Forrás: Köztársasági Hivatal honlapja)


Nincsenek megjegyzések: