készíti: Gellért Ádám
email/elérhetőség: gadam107@yahoo.com

“The only necessary for "evil" to triumph is for a few good men to do nothing”


2010. augusztus 4., szerda

Naomi Campbell tanúkihallgatása Hágában, a Sierra Leóne-i Bíróság előtt

A volt libériai elnök Charles Taylor pere három évvel ezelőtt, 2007. június 4-én kezdődött meg a Sierra Leóne-i Különleges Bíróság előtt. A bíróság székhelye Freetown, ám a tárgyalást biztonsági okokból Hágában tartják. A per először a Nemzetközi Büntetőbíróság, jelenleg pedig a Libanoni Különleges Törvényszék (STL) tárgyalótermében zajlik.

Az STL karzatáról (public gallery), ami közvetlenül a tárgyalóterem fölött helyezkedik el, testközelből lehet megfigyelni a vádlottat, a védelem és az ügyészség képviselőit. A tanúvallomások alatt Charles Taylor például ötfajta színes tollat használva jegyzetel akkurátusan a saját kezűleg megvonalazott füzetébe.

A per eddig nem állt a média érdeklődésének középpontjában, de azzal, hogy az ügyészség indítványára a bíróság megidézte Naomi Campbellt és Mia Farrowt, az újságok elkezdtek foglalkozni, ha érintőlegesen is, a Taylor ellen folyó eljárással.

A modellt holnap délelőtt hallgatják meg, akit a bíróság tegnapi döntése alapján az ügyvédje is elkísérhet a tárgyalóterembe.

Arról, hogy a vád miért is tartja szükségesnek Campbell meghallgatását a következő kisfilm ad bővebb információt.

Nincsenek megjegyzések: